Медији о академику Зорану Дујаковићу


ЧАСОПИС ОДБРАНА -
  пише Душан Мариновић - 01.11.2015

Чувао сам Кабул од терориста

Бањалучанин и Београђанин Зоран Дујаковић је пре четири и по године отишао у Авганистан. Љубав према истраживању непознатог, бројне хобије  као што су роњење, спелеологија и параглајдинг, овај много пута награђивани иноватор и некадашњи подофицир наше војске заменио је тада врло опасним послом. Наиме у Авганистану је, пуне три и по године, са својим службеним псом професионално радио на детекцији мина и минско-експлозивних средстава...

Интегрални текст прочитајте овде <<<< 

........ 

НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ, Бањалука, пише Jасна Драгоjевић, фото Г. Шурлан - 2. 12. 2014.

Nezavisne novine _ DujakovićНаука

Медаља пуно, инвеститора мало

БАЊАЛУКА - Зоран Дуjаковић, иноватор из Зеленог вира, ниже медаље на свjетским такмичењима, а посљедње признање у низу добио jе на недавно одржаноj 8. међународноj изложби иновациjа у Кини, гдје jе освоjио сребрну медаљу. У Кини jе награду добио за детекциони систем за сталну и теренску детекциjу особа, животиња и предмета, без ризика за водича и за пса. Такође, приjе мjесец дана у Њемачкоj на такмичењу jе освоjио бронзану медаљу.

 Интегрални текст прочитајте овде <<<< 

........ 

ПРЕСС РС - Бањалука, 06. 02. 2014, пише Бојан Речевић

PressOnline RSМИСИJА - БАЊАЛУЧАНИН ЗОРАН ДУJАКОВИЋ НА ОПАСНОМ ЗАДАТКУ У АВГАНИСТАНУ

Чува Кабул од терориста!

Зоран Дуjаковић (47), вишеструко награђивани иноватор из Бањалуке, проналазаштво и своjе броjне хобиjе, међу коjима су параглаjдинг, роњење и спелеологиjа, заменио jе опасним послом у наjвећем авганистанском граду Кабулу, чиjи центар и околину већ две и по године чува од мина и других терористичких паклених направа!

Интегрални текст прочитајте овде <<<

 ..........

РАДИО САРАЈЕВО, 9. jануар 2014.

Radio Sarajevo _ DujakovicНаграђивани иноватор из БиХ открива експлозив у Авганистану

Зоран Дуjаковић неколико своjих хобиjа замиjенио jе послом у Авганистану, и то врло опасним. Ради на детекциjи и откривању минско-експлозивних направа. Каже како се ниjе покаjао због одласка у Кабул, тим приjе jер jе у Босни и Херцеговини велика економска криза и посла нема. Jедино што му недостаjе jе породица. Текст обjављуjемо са приjатељског портала Slobodnaevropa.org

 Интегрални текст прочитајте овде <<<<

  ......

Текстове Зорана Дујаквића о Авганистаниу и о томе како је срео Нила Амстронга, а које је објавио портал Фронтал.рс, погледајте на линковима:

http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=19&idnovost=11601

и

http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=19&idnovost=16159

....