Академик

ПРИМ. ДР СЦ. МЕД. ДУШАНКА МАНДИЋ

 

Академик Душанка МандићПрим. др сц. мед. Душанка Мандић, осим што се од 1992. године бави и хуманитарним радом, примењује перманентне магнете за лечење рањеника и успешно измештање и евакуисање гвожђевитих страних тела из организма, како код повређених у ратним условима приликом рањавања, тако и код повреда у мирнодопским условима. У току рада са рањеницима долази до идеје за први патент: Закривљена савитљива магнетна трака за неинвазивно измештање гвожђевитих страних тела из људског организма. Захваљујући проширеним могућностима лечења перманентним магнетским пољем она своја сазнања ускоро проширује и истраживањима у области магнетизма и његовог локалног и општег дејства на живи свет. Из тог истраживања 1998. израста и њен други патент, а наредне године Американци снимају о њој и њеним ”чудотворним магнетима” документарни филм…

Но, ко је Душанка Мандић?

Прим. др сц. мед. Душанка Мандић, рођена Докић, рођена је у Београду 18. јула 1944. године од оца Саве и мајке Милене (рођене Крстић). Основну школу и гимназију завршила је у Београду. Медицински факултет у Београду уписала је школске 1963/64, а дипломирала октобра 1969. године.

Након обавезног лекарског стажа ради од 1970. до 1978. у Босанској Градишци где оснива службу медицине рада. Од 1978. до 1988. ради у Институту за медицину рада и радиолошку заштиту ”Др Драгомир Карајовић” КЦС, Београд, а затим од 1988. до 1999. у Савезном заводу за заштиту и унапређење здравља, Београд где је била “Focal point” за медицину рада Југославије са Светском здравственом организацијом.

Специјализацију из медицине рада завршила је на Медицинском факултету у Београду 1974. године, а докторску дисертацију из области медицине рада и социјалне медицине са темом ”Студија о могућностима унапређења, организације и делатности медицине рада на нивоу региона”, одбранила 1990. године такође на Медицинском факултету у Београду. 

Од 2000. године основала је сопствену Специјалистичку ординацију МАДУ, где и сада ради.

Школу за традиционалну медицину и акупунктуру Европског центра за мир и развој, Универзитета за мир Уједињених Нација у Београду завршила је 1991/92. (сва три степена) и остала као предавач тј. професор по позиву у тој школи од 1991. године. Од 1998. је професор по позиву (гостујући професор) у Интернационалном антистрес центру (IASC).

У току рада учествовала, као члан и координатор, у више пројеката, а од 1989. у оквиру научног пројекта, на нивоу Југославије, изучава дејство електромагнетских/магнетских аномалних поља.

Од 1992. године изучава корисне и терапијске ефекте и пријављује два патента из те области. Са сарадницима је превела публикацију СЗО ”Магнетска поља - водич за здравље и заштиту” 1995. године (YU ISSN 0354-5199, ISBN 86-7036-007-1).

Од 1992. године се бави хуманитарним радом, прво у оквиру Координационог одбора за хуманитарну помоћ при Црвеном крсту Југославије, а затим на разним клиникама у Београду и у Републици Српској (15 места) примењујући перманентне магнете за лечење рањеника и успешно измештање и евакуисање гвожђевитих страних тела из организма како код повређених у ратним условима приликом рањавања, тако и код повреда у мирнодопским условима (повреде на раду, у спорту, у домаћинству, саобраћају и јатрогено тј. приликом медицинских интервенција.

Члан је Светског удружења за минималне инвазивне терапије у медицини са седиштем у Лондону. 

Потпредседник је и члан Руске академије за социјалну и еколошку бригу о жртвама катастрофа.

За своја два патента, од 1996. до 2002. године, има 28 признања и награда добијених у свету и код нас . О раду Душанке Манић снимљен 1999. године документарни филм ”Miracle magnets” ( ”Чудотворни магнети”), Лос Анђелес, САД.

До сада је објавила 133 рада, у свету и код нас, од тога 44 рада од 1994. године из области електромагнетизма и магнетизма и биомагнетских терапијских ефеката.

Посебно постиже успех у лечењу коштанозглобних обољења и оштећења код људи и животиња са високим степеном регенеративних могућности, посебно у свету нове регенерације хрскавице са 67,31% успешности.

Контакт:

Тел: ++381 (0)11 2920 195

Моб: ++381 (0)63 8237 829

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

www.madumagnet.com