Академик Саво Радовић

ПРЕЗЕНТАЦИЈА СЕРБА

 

СЕРБ је неутрализатор штетних зрачења. Ради разумевања суштине заштите људског тела од свих врста зрачења потребно је познавати изворе зрачења и њихово, посредно и непосредно, деловање на људски организам.

Према уобичајеној подели зрачења могу бити природна и вештачка.

У природна зрачења убрајају се: електростатичка и магнетна поља, ултразвук, космичко зрачење, ултравиолентно и инфрацрвено зрачење, јонизујуће зрачење и утицај метеоролошких поља.

Електростатичка поља су резултат атмосферског електрицитета, док су магнетна поља последица деловања магнета везана за јужни и северни пол. Ове врсте природног зрачења имају одређени утицај на човека јер проистичу из електричног и магнетног стања атмосфере. Ако окружење чо-века са нарушеном јонском равнотежом, садржи аеројоне, онда они улазе у тело и делују преко коже и дисајних путева, што често изазива сањивост, малаксалост, депресију, стрес.

За разлику од електростатичких и магнетних поља, чије се зрачење врши кроз простор, електрозвук је облик механичких таласа који се простире кроз материјалну средину, попут звучних таласа. То је нејонизујуће зрачење, које преко ултразвучних таласа, такође, штетно делује на човека.

Космичко зрачење је веома присутно, омогућава непрекидно кретање ваздуха у атмосфери и ствара услове за све врсте физичких и метеоролошких процеса. Велику улогу у овој врсти зрачења има Сунце, посебно у периоду ерупција на њему. У време појачаног деловања Сунца до-лази до поремећаја земљиног магнетног зрачења, затим до промене атмосферског притиска и до других значајних утицаја битних за живот свих живих бића на Земљи.

Ултравиолентно зрачење, називано и УВ зрачење, потиче од Сунца и може бити корисно у мањим дозама, док веће изазивају бројне штетне последице.

Инфрацрвено зрачење, обухвата чак половину соларне светлости. То је топлотно зрачење, означавано и као ИЦ зрачење, које може негативно утицати на човека, чије тело има изражено својство абсорбовања свих, па и ИЦ таласа. Треба напоменути да и сунчаница потиче од кратких ИЦ таласа.

Сматра се да јонизујуће зрачење, које потиче од природне радиокативности Земље и космичког зрачења, има веома штетан утицај на човека, јер изазива озрачење путем ваздуха, воде, хране, али и директно деловањем радиоактивним зрацима.

Када се говори о природним зрачењима посебну важност има утицај метеоролошких промена, које настају као посебан вид зрачења условљеног временским чиниоцима. Човек има врло низак праг осетљивости на метеоролошке промене, јер се организам не може брзо адаптирати, те долази до поремећаја метаболизма, крвног притиска и температуре људског тела. Данас се сматра да су баш метеоролошке промене узрок депресији, малаксалости па и стреса.

За разлику од природних, чији су извори Сунце и Земља, вештачка зрачења су или последица технолошког развоја, или су секундарна последица природних зрачења. Ту спадају зрачења разних уређаја, електроенергетска зрачења, радиофреквентна зрачења и сва зрачења у медицини.

Треба напоменути да вештачка зрачења могу бити значајнија по питању штетног деловања на људско тело од природних зрачења. Док се човек хиљадама година адаптирао на штетни утицај природних зрачења, вештачка се стално умножавају развојем технике и технологије и то у кратком периоду, који не дозвољава стварање аутоимуног система. При томе треба имати на уму, да се задњих стотину година, знатно повећава производња и пренос електричне енергије, да је мобилна телефонија освојила сваког појединца, да су војне активности све бројније, да се читава будућност заснива на информатичкој технологији и да су заговорници коришћења ну-клеарне енергије све бројнији.

У стручној литератури, осим природних и вештачких зрачења, наводи се посебна врста зрачења, названа патогена зрачења. Не треба заборавити да и разни облици и кристали стварају специфична зрачења.

Без обзира што се утицај свих врста зрачења сматра штетним, не треба испустити из вида да поједина минимална зрачења могу имати благотворан утицај на здравље човека. Зато се о штетном утицају зрачења говори онда када прелази дозвољене границе и утврђене норме. У својој књизи Истине и заблуде о зрачењима Душан Јањић наводи читав комплекс манифестацијa код човека, које су последица управо зрачења:

... смањење имунитета, хронични умор и апатија, главобоља, депресија, болови у леђима и згло-бовима, вртоглавица и зујање у ушима, тешкоће у концентрацији, нервна напетост, необјашњиве алергије, брзо повећање диоптрије код деце, утрнулост удова, грчеви у листу ноге, несаница, говор у сну, шкргутање зубима, честе инфекције, сузење очију, немиран сан, мокрење у сну, помисао о самоубиству, раздражљивост, поремаћај метаболизма....

Имајући у виду све напред наведено јасно је да питање заштите од свих врста зрачења постаје све актуелније. При томе се највећа пажња посвећује заштити простора, а много мање заштити самог људског тела.

Један од ефикасних начина заштите од зрачења обезбеђују неутрализатори, који се носе као привесци, или се налазе близу људског тела.

О деловању неутрализатора пише др Љубиша Стојановић у својој књизи Разговори са Теслом. Пошто се ради о одличном познаваоцу ове области и једном од аутора неутрализатора цитирамо део из поменуте књиге: ... особа која носи овај привезак заштићена је танким енергетским слојем око тела, у виду елипсе, која не дозвољава продор никаквим штетним зрацима до људског тела. На тај начин оно је заштићено од прејаких ултравиолентних зрака, прејаких топлотних зрачења, прејаке сунчеве светлости, радиоактивних зрачења, рентгенових зрачења, од свих врста космичких зрачења која допиру до површине планете Земље, затим од штетних зрачења тла, околине, геопатогених зрачења...

Према општој оцени СЕРБ академика САИН Саве Радовића је право решење за заштиту човека од штетног зрачења. То је неутрализатор лепог дизајна, технички коректно конструисан и изузе-тно прихваћен на тржишту. Другим речима неопходан сваком човеку, који је спреман да себи обезбеди миран и дуг живот.

*   *   *

Саво Радовић често излаже свој проналазак и тако доприноси популарности и афирмацији СЕРБА.

Саво Радовић на једној од бројних изложби на којима је представљао свој изумНа бројним иностраним изложбама и сајмовима СЕРБ осваја признања и награде. То су: Золотой медаль Архимед (Москва) 2002 • Gold medal Euro Intellect (Moscow) 2002 • Genius prize (Bu­dapest) 2002 • Диплома Румунске академије наука (Budapest ) 2002 • Grand prix IMPEX (Pittsburgh) 2002 • Диплома Никола Тесла (Београд )2002 • Gold мedal (Sofia) 2002 • Gold award SIIF (Seoul) 2002 • Gold medal (Africa) 2002 • Gold medаl EUREKA (Bruxelles) 2002 • Gold medal Moldavia (Bruxelles) 2002 • Прва награда Бугарско aмеричке Привредне коморе (Bruxelles) 2002 • Прва награда Министарства културе Румуније (Bruxelles) 2002 • Почетный диплом Технопол Москва (Bruxelles) 2002 • Диплома Тесла фест (Нови Сад) 2002 • Золотой медаль (Москва) 2003 • Златен медал ЕКОВИТА (Скопје) 2003 • Златна плакета МАКИНОВА (Скопје) 2003 • Grand prix Euro Intellect (Dubai) 2003 • Златна медаља Михаило Пупин (Београд) 2004 • Крст витеза Краљевине Белгије (Bruxelles) 2004 • Золотой медаль Архимед (Москва) 2005 • Best Invention in Show (Moscow) 2005 • Diploma Leonardo da Vinci FIR Romani (Moscow) 2005 • Златна повеља Михаило Пупин (Београд) 2005 • Плакета са ликом Белог анђела (Београд) 2005 •Златна плакета Бизнис база (Београд) 2005

Нека од наведених признања имају посебан значај, па се приказују у наставку.

Без обзира на бројна признања аутор СЕРБА стално прати и мишљење корисника. Анализира анкете како би објективно сагледао у којој мери је СЕРБ прихваћен. Из обимне и сталне анкете издвојени су следећи одговори.

Милка из Ирига: Имам 75 година. СЕРБ носим два месеца. Осећала сам болове у ногама, брзо се замарала. Сада боље и лакше ходам, немам више грчеве у ногама. На зглобу леве ноге имала сам отоке и они су нестали. На ногама сам имала тамне плаве капиларе који су били јако упадљиви и они су сада нестали. Испод леве плећке имала сам застарели убој и малу отеклину које више немам. Сада боље спавам и имам мирнији сан. Хвала вам што сте ми омогућили да се боље осећам.

Љубица из Земуна: Имам 40 година. Од своје 20 године почела сам да пијем деметрин, бенседин, транекс, ксанекс и нисам могла да без њих заспим нити да почнем радни дан. Од пре шест месеци користим неутрализатор СЕРБ и од тада више не користим седативе а немам више главобоље, нервозе, добро спавам, устајем одморна и радно сам издржљивија.

Слободан из Баточине: Од када носим СЕРБ мање ме боли глава, циркулација се побољшала, а и ноге ме сада много мање боле. Имам 60 година.

Зоран из Земуна: Месец дана носим СЕРБ. Сада сам мање нервозан, главобоља је нестала, а видљиво ми је повећана сексуална жеља.

Саво из Бучја: Дијагноза arthhritis rheumatoides positiva. Лечен сам метотреxатом. Од када носим СЕРБ око врата више не употребљавам никакве лекове. Добро се осећам, нормално радим, сви су ми зглобови без отока и покретни без болова. Имам добар и миран сан, устајем одморан и расположен. Дневне обавезе испуњавам без напора, са лакоћом. Главобоље су врло ретке. Синуси, од којих сам патио, данас ми не сметају. Нестали су заувек, без трага.

Саша из Андријевице: Годинама сам имао проблема са спавањем. Несаница ме мучила сваке ноћи. Од када носим СЕРБ сан ми се побољшао. Спавам као беба, а и сексуална активност ми се побољшала.

Миљана из Ковина: Од августа носим неутрализатор СЕРБ, а имам један и у кући. Осећам се много боље, смањиле су се тегобе изражене у виду дрхтања, отежаног хода. Боље спавам, расположенија сам, немам више нервне напетости. Побољшала ми се циркулација у екстремитетима.

Светлана из Београда: Имала сам велике тегобе. Глава ми је била тешка, без обзира што сам имала нормалан крвни притисак и кретање ми је било отежано. Решила сам да набавим СЕРБ. Ево има више од годину дана како га стално носим као привезак. Требало је десетак дана да осетим блага побољшања свог физичког и психичког стања. Чак ми ни боравак на сунцу не причињава посебне тешкоће. Задовољна сам и не одвајам се од свог СЕРБА.

 

УМЕСТО ЗАКЉУЧКА

СЕРБ ефикасно штити људско тело од штетних зрачења. Његов задатак је да неутралише и спречава продор зрачења свих врста на тело корисника.

СЕРБ се носи као привезак. Његова локација, одмах испод врата, у горњем делу грудног коша, уз непосредно ослањање на тело, обезбеђује максималну заштиту.

Наравно да СЕРБ не може пружити заштиту од излагања сунцу и појачаног ултраљубичас-тог зрачења. Значи СЕРБ је поуздано средство заштите од нормалног природног и вештачког зрачења, треба га носити непрекидно и што ближе телу.

Нису забележене било какве негативне реакције на његово ношење, а заштита коју пружа, већ после неколико дана од почетка ношења, доноси видне позитивне физичке и психичке промене. Успешност деловања СЕРБА утврђена је бројним контролним мерењима радиоактивних и ултра-љубичастих зрачења. Та мерења су вршена непосредно уз људско тело снабдевено СЕРБОМ и на одређеном растојању од корисника СЕРБА. Резултати мерења су недвосмислено показали да је СЕРБ спречио штетно деловање зрачења, које је око људског тела било забрињавајуће. Мерења су, заправо, показала да СЕРБ ствара танак енергетски заштитни слој око људског тела, што ко-риснику СЕРБА омогућава да осети растерећење од тегоба, чије узроке није могао да утврди и да му се, врло брзо враћа пријатно и боље расположење.

На крају треба истаћи да је Руски научни центар за рехабилитациону медицину после вишемесечних испитивања 2005. године препоручио је СЕРБ, са потписом Питерине Марије Петровне, професо-ра и члана Руске и Европске академије медицинских наука, за профилактику многих болести и одржавање организма у доброј форми. Стручњаци ове угледне институције потврдили су да СЕРБ доводи нервни систем у стање равнотеже, смањује нервозу, раздражљивост, повећава отпорност на стресове, побољшава сан, смањује депресију, успорава процес старења, обнавља ћелије, побољшава меморију и физичку снагу, повећава имунитет и отпорност на инфекције, спречава развој артеросклерозе, можданих удара, инфаркта и хипертоничке болести. На бази свега тога закључили су да је СЕРБ у могућности да делом продужи здрав живот. Захваљујући томе добијена је дозвола за његово коришћење у медицинској пракси и израду у серијској про-изводњи.

И испитивања на магнетско индукционом томографу у Московском институту за радиотехнику и електронику Руске академије наука дали су резултат који потврђује да искуства оних који носе СЕРБ, а њих је до сада више од хиљаду, нису случајна.

О значају СЕРБА говори и чињеница да је ЗЛАТАРА МАЈДАНПЕК прихватила да буде ексклузивни произвођач и продавац овог неутрализатора. У вези са тим, Синиша Jeврић, генерални директор, је посебно истакао:

”Задовољство ми је што смо на заједничком послу са господином Савом Радовићем. Његов СЕРБ је сложен за израду и биће посебан изазов за наше технологе. Дизајн тог привеска је функционално савршен и уклапа се у настојање наше златаре да српском и иностраном тржишту нудимо лепо обликоване, корисне и ефикасне производе.”

На крају се наводи део излагања председника Академије изумитеља Србије др Саве Бојовића које је изговорио при предлогу Саве Радовића за члана наведене академије: ... Посебно ми је задовољство што ће у нашим редовима бити господин Саво Радовић, који је са великим проналазачким угледом у земљи и иностранству. Сигуран сам да ће му бити част што га примамо у академију, а и нама ће пријати да смо у истим редовима.

Више на: http://www.neutralizator-serb.biz