Академик

САВО Н. РАДОВИЋ (1947-2020)

Академик Саво РадовићСаво Н. Радовић рођен је 27. jануара 1947. године у Бучjу, код Прибоjа. У Пљевљима jе завршио осмогодишњу школу и школу ученика у привреди, дрвопрерађивачког смера, а у Београду машинску техничку. Има вишу стручну спрему, а радио jе у фирми “Велимир Jакић” у Пљевљима до 1968. године.


Долази у Београд и почиње да ради у наjвећим државним органима, а 1980. одлази на рад у нашу Амбасаду у Москву а потом у Амбасаду у Букурешт. Враћа се у СМИП и ради до новембра 2009. године и тада одлази у пензиjу.

Аутор jе “УРЕЂАJА ЗА КОНТИНУАЛНУ НЕУТРАЛИЗАЦИJУ ЕЛЕКТРОМАГНЕТНОГ СПЕКТРА ШТЕТНОГ ЗРАЧЕЊА СЕРБ” коjи jе заштићен код нас и у многим државама света. СЕРБ jе испитан на Рускоj академиjи наука у “Институту за радиотехнику и електронику” на магнетно-индукционом томографу а тестиран у Руском научном центру за “Рехабилитациону медицину” у Москви.

Учествовао jе на броjним домаћим и иностраним саjмовима и изложбама (Москва, Будимпешта, Питсбург, Брисел, Дубаи, Скопље, Загреб, Београд итд).

Спада у ред познатих и признатих српских проналазача. Живи у Београду.


Контакт:

Тел: ++ 381 (0) 11 3238-777

моб: ++ 381 (0 )63 8646-627

е. пошта: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Skype: savoserb

www.neutralizator-serb.biz